Ловци Сарајевско-романијске регије прославили крсну славу 21.09.2017.године у хотелу Београд у Источној Илиџи.

Ловци седам ловачких удружења Сарајевско-романијске регије обиљежили су крсну славу Рођење Пресвете Богородице. Домаћин славе био је предсједник Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић.

Након вјерског обреда и ломљења славског колача ловцима се обратио свештеник Чедомир Ђуреиновић. Он је ловцима регије пожелио срећну крсну славу са жељама да им Пресвета Богородица буде покровитељ и да их увјек штити. Након тога, присутнима је наздравио домаћин славе Стеван Драшковић пожеливши им добродошлицу и угодно дружење. Он је истако да ловци својим радом достојно репрезентују Републику Српску. Такође, пренио је поздраве и честитао крсну славу у име предсједника Ловачког савеза Сава Минића.

На крају, поздравио је кумове и побратиме из ловачког удружења Добој, а ријеч је дао куму Раду Софренићу који је одржао пригодну здравицу и пожелио да се још дуго година окупљају на овај велики хришћански празник.

Поред многобројних званица, прославу је својим присуством и здравицом увеличао и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић. Уследило је уручивање захвалница радним организацијама и појединцима, а заслужним ловцима су додјељене плакете и ордења.