Светом литургијом у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима и парастосом за погинуле борце са подручја општине Источна Илиџа данас је достојанствено обиљежена 25. годишњица одбране Војковића, Грлице и Крупца у посљедњем рату.

На данашњи дан, 4. августа 1992. године у одбрани Војковића, Грлице и Крупца, које су напале муслиманске снаге из правца Храснице, у храброј борби погинуло је седам српских бораца, а 14 их је тешко рањено. На подручју општине Источна Илиџа за слободу Републике Српске и српског народа животе је дало више од 250 бораца 2. Сарајевске  бригаде, који су погинули, не само у одбрани својих вијековних огњишта, него и бранећи друге српске територије.

Вијенце и цвијеће на Спомен-капелу положили су изасланик предсједника Републике Српске и делегације представника Срба у институцијама БиХ, града Источно Сарајево, општине Источна Илиџа и локалних борачких организација са овог подручја.

Овогодишњу манифестацију „4. август – да се не заборави“ обиљежило је велико присуство младих, те породице погинулих бораца и осталих грађана Општине Источне Илиџе а међу њима су били и начелник и предсједник Скупштине Општине Источна Илиџа Маринко Божовић и Раде Ћосовић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић на данашњој манифестацији „4. август – Да се не заборави“ рекао је да данашњи дан 1992. године, односно одбрана Војковића, Грлице и Крупца, представља један од најзначајнијих датума и догађаја у одбрани цијеле Сарајевско-романијске регије али и Републике Српске.