Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић данас су одржали састанак с циљем отклањања свих неспоразума у вези са издавањем грађевинске дозволе за извођење припремних радова и почетак изградње објекта ове здравствене установе.

Божовић је рекао да је на данашњи састанак позвао и представнике свих јавних предузећа која газдују инфраструктуром на подручју општине, с циљем да свако од њих да свој допринос да се иницира што скорији почетак радова.

Он је нагласио да неће дозволити да неко манипулише његовим именом и да се сатанизује општина на чијем је челу, и да га окарактерише као особу која је против нечега за шта се свим силама борио и као одборник и као посланик, а сада као начелник општине.

„У тој болници се лијечим и сам, као и моја породица. Наравно да ми је у циљу да она буде што прије завршена“, каже Божовић.

Божовић је нагласио да су све несугласице ријешене на данашњем састанку. Општина Источна Илиџа је дала потребну сагласност за почетак припремних радова у складу са законом.

„Овај састанак организовао сам да бисмо отклонили све дилеме око издавања дозволе. Што се тиче општине, ту нема никаквих препрека. Даћемо све што треба“, истакао је Божовић.

„Данас је речено да ће се састанак са представницима министарства и свих општина у склопу Источног Сарајева бити одржан 12. јуна у Административном центру Владе РС у Источном Сарајеву. Надам се да ћемо имати прилику да упознамо извођача радова, јер до сада нисам успио да ступим у контакт са њима, иако сам покушао преко министра Богданића који се оглушио на моје позиве“, наглашава Божовић.

Директор болнице у Источном Сарајеву, Горан Тодоровић је изјавио да се нада да ће почетак изградње болнице бити овог мјесеца.

„Наш циљ је да максимално убрзамо административне послове у вези са издавањем дозвола свих врста за које је надлежна о

пштина, да бисмо на вријеме почели са радовима“, нагласио је Тодоровић.

Он сматра да је сада право вријеме за градњу, те да ће све надлежне институције дати максималан допринос да се сва процедура убрза како би коначно почела и у року била завршена градња толико жељене и чекане зграде Болнице у Источном Сарајеву.