16.4 C
Lukavica

Биографија начелника

Маринко Божовић

Рођен је 27. 01. 1985. године у Сарајеву, настањен у Источној Илиџи. Завршио је Економски факултет на Универзитету у Источном Сарајеву 2009. године. По завршетку студија запослио се у „Uniqa“ осигурању као сарадник за анализу и продају, а касније распоређен за шефа пословнице у Источном Сарајеву. Након тога заснива радни однос у општини Источна Илиџа на мјесту савјетника начелника за привредна питања и сарадњу са невладиним организацијама. 

На општим изборима 2014. године је директно изабран за посланика у Народној скупштини Републике Српске. Као посланик изабран је за замјеника предсједника комисије за буџет и финансије, члана одбора за трговину и туризам, одбора за ревизију у чијем раду се истакао као један од најактивнијих посланика када је у питању иницијатива и измјена законских рјешења. У два наврата је биран за одборника у Скупштини општине Источна Илиџа, а у једном мандату је био одборник у Скупштини града Источно Сарајево. 

Учествовао је на обукама и семинарима за локални економски развој, за кандидовање пројеката предприступним фондовима Европске уније, енергетске ефикасности, омладинске политике, развој предузетништва и израде стратешких докумената за локалне заједнице. 

У октобру 2016. године на локалним изборима вољом грађана изабран је за начелника општине Источна Илиџа. 

Контакт телефон: +387 57 317 870 
Телефон, факс: +387 57 317 870 
Е-маил: nacelnik@istocnailidza.net