4.1 C
Lukavica

АКК “Магнум” – клуб са великим успјесима, о којима се недовољно пише

Ауто-картинг клуб “Магнум” из Источног Сарајева, основан у фебрару 2018. године, остварује значајне резултате на такмичењима, али се о њима и даље мало зна и пише. Прије двије године, ентузијасти и заљубљеници у овај спорт, који су тада успјешно наступали за клубове из других градова, одлучили су да оснују ауто-картинг клуб у свом граду.

На данашњем састанку са начелником Маринком Божовићем договорена је будућа сарадња, представљене су активности клуба и планови за наредни период.

– Наша идеја је да 1. августа,  у оквиру обиљежавања манифестације „4. август“, организујемо трку, тачније ауто-мото слалом, за шампионат Босне и Херцеговине. Трка би се возила магистралним путем, од моста у Војковићима до моста у Крупцу – навео је Давор Сикима, потпредсједник клуба.

Начелник општине Маринко Божовић је истакао да је врло важно подржати рад спортских клубова, посебно оних који остварују значајне успјехе, као што је то случај са овим клубом.

– Постојите двије године, вицешампиони сте Босне и Херцеговине по генералном пласману, а о вама се и даље мало зна. Ми ћемо сигурно подржати рад клуба и организацију планиране трке – нагласио је начелник овом приликом.

Начелник Божовић и предјседник АКК „Магнум“ Недељко Шкрба договорили су заједничке активности за септембар 2020. године, када ће чланови клуба, у сарадњи са локалном заједницом, организовати предавања за ученике са подручја општине, са циљем едукације о безбједности у саобраћају и усмјеравања њихове жеље за брзом вожњом на спортска ауто-мото такмичења, уз апел да у саобраћају поштују правила и сачувају свој, али и туђе животе.

Како је истакао Дејан Вуковић, секретар клуба, њихови чланови и такмичари, иако истински љубитељи трка и аутомобила, на улици поштују сва правила, док је брза вожња резервисана искључиво за стазу.

У генералном пласману шампионата БиХ АКК Магнум тренутно заузима 2. мјесто. Више информација о овом спорту у БиХ можете пронаћи кликом на сљедећи линк: http://www.samsbih.ba/

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ