4.1 C
Lukavica

Бесплатна школа програмирања у Источном Сарајеву за ученике основних и средњих школа

Удружење Бит Алијанса у сарадњи са Електротехничким факултетом у Источном Сарајеву, организује бесплатну школу програмирања – “CoderDojo“, за djецу узраста од 13 до 17 година.

“CoderDojo“ школе програмирања су бесплатне и базирају се на волонтерском раду ментора и другог особља. Школа почиње 11. новембра и трајаће до 16. децембра 2017. године, а настава ће се одржавати суботом у просторијама Електротехничког факултета у Источном Сарајеву.

Сви они који желе уз игру и забаву открити свијет програмирања интернет страница и апликација, могу се пријавити путем сљедећег линка: https://goo.gl/forms/VrDK39RG0Kw0lhaV2

Пријаве су отворене до 7. новембра 2017. године, односно до попуњавања капацитета.

Школа “CoderDojo“  се одржава у сарадњи са студентима Електротехничког факултета у Источном Сарајеву по плану учења који дефинише “CoderDojo“ заједница. Удружење Бит Алијанса има у плану и у наредном периоду организовати исте или сличне пројекте у бројним градовима широм БиХ. На овај начин показује своју дугорочну опредијељеност за едукацију младих, сарадњу са образовним институцијама, те оснаживање и унапређење софтверске индустрије у Босни и Херцеговини.

“CoderDojo“ је свјетски покрет основан у Ирској, с циљем пружања могућности учења програмских језика већ од најранијег дјетињства. Током 2016. године више од 38.000 дјеце је похађало “CoderDojo“  школе програмирања у више од 60 земаља свијета.

 За све додатне информације контактирајте нас путем е-маил адресе contact@bit-alliance.ba или путем Фацебоок странице Бит Алијансе https://www.facebook.com/BitAlliance/ 

Извор/bit-alliance.ba

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ