4.1 C
Lukavica

Дани Српске у Србији од 15. до 21. септембра

У петак ће у Београду бити отворена манифестација “Дани Српске у Србији 2017”, у оквиру које ће у 20 градова Србије (Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Инђија, Крагујевац, Зрењанин, Пожаревац, Краљево, Врање, Крушевац, Ужице, Вршац, Панчево, Смедеревска Паланка, Врбас, Аранђеловац, Бачка Паланка, Сечањ и Пландиште), близу 800 учесника представити Републику Српску кроз њену привреду, науку, културу, умјетност и спорт.

Пројекат под називом „Дани Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Сценарио за манифестацију, написали су Неле Карајлић и Вуле Журић. А што се тиче привреде и привредне сарадње Србије и Српске, одржавају се три промоције привредних потенцијала Републике Српске и сусрети привредника Србије и Српске.

Туризам, као атрактивна привредна грана, захтјева више презентација, па ће осим у Врању бити постављени и посебни туристички пунктови у Београду и Новом Саду.

Треба нагласити да у оквиру ове манифестације музички састав „Катера“ имати концерте у Пландишту 18. септембра и Бачкој Паланци 19. септембра у 20 часова.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ