4.1 C
Lukavica

Делегација општине Источна Илиџа у радној посјети у Словенији

Делегација општине Источна Илиџа на челу са Начелником општине Маринком Божовићем и Предсједником Скупштине Радом Ћосовићем била је у студијској посјети компанији „ESOTECH“ Д.о.о Велење и Словеначкој развојној агенцији „ЦМСР“.

Приликом ове посјете менаџменту општине Источна Илиџа је презентован пројекат водоснадбјевања три Словеначке Општине из фабрике воде за пиће Грмов врх у којем је инсталирана опрема за припрему и пречишћавање.

Начелник Божовић је рекао:

– Буџетом за 2018. годину смо предвидјели студију изводљивости за формирање јавног комуналног предузећа Водовод и канализација и ова студија ће ускоро бити наручена. Посјету Словенији смо искористили да се у пракси увјеримо у постојање технолошких рјешења која ми намјеравамо примјенити приликом формирања нашег предузећа.Тренутно смо у фази тражења извора финансирања од којих ће један дио највјероватније бити обезбјеђен у сарадњи са Словеначком развојном агенцијом, наравно уколико се пројекат покаже као економичан, исплатив и самоодржив.Поред тога преговарамо и са другим донаторима, а дио средстава планирамо обезбједити из сопствених извора.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ