23 C
Lukavica

До сада више од 40 пријављених за Богојављенско пливање у Војковићима

У Источној Илиџи и ове године ће, пету годину заредом, бити организовано пливање за Часни крст, поводом празника Богојављења, које ће се одржати на дан празника 19. јануара.

Предсједник Српског културно-умјетничког друштва “Војковићи”, Ранко Скакавац, изјавио је да је ово пето надметање, те да је медаљон који се додјељује побједнику и ове године донирао начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

Ове године манифестацији ће присуствовати и Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Господин Г. Хризостом који ће служити свечану литургију и благословити учеснике у цркви у Војковићима.

Након Свете Архијерејске Литургије и освећења воде, за Часни крст ће се пливати у 11:30 часова, након чега је предвиђен свечани ручак и додјела награда најхрабријим пливачима.

– Позивамо све суграђане, институције, организације, удружења и све људе добре воље да својим присуством увеличају Свету литургију и да дамо подршку српским витезовима који ће пливати за Часни Крст – рекао је Скакавац.

До Часног крста треба пливати 33 метра, што симболише број година живота Исуса Христа, а прошле године је учествовало рекордних 35 храбрих такмичара, док је ове године, до сада, пријављено преко 40 учесника.

Организатори овогодишњег пливања за Крст часни су Српско културно-умјетничко друштво “Војковићи” и Џудо клуб “Фамос”, уз благослов Српске православне Црквене општине Војковићи.

Сви заинтересовани могу се пријавити организаторима на бројеве телефона 065 608 156 и 065 065 855.

(Катера)

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ