1.1 C
Lukavica

Закључци са 7. сједнице Штаба за ванредне ситуације општине Источна Илиџа која је одржана 25. 3. 2020. године

 

  1. Усвојен Закључак о исплати средстава за тестирање становника Источне Илиџе на вирус корона. Овим закључком се прописују мјере финансијске помоћи становницима општине Источна Илиџа за рефундирање трошкова тестирања на вирус корона за вријеме трајања ванредне ситуације. У циљу спречавања ширења вируса корона, те заштите и спасавања становништва општине Источна Илиџа у буџету општине за 2020. годину на економском коду 4161 ће се користити за рефундирање трошкова тестирања на вирус корона на начин прописан одлуком која ће се донијети накнадно, а на основу овог Закључка. За провођење Закључка задужује се Кабинет начелника и Одјељење за финансије.
  2. На основу Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације РС о додјели новчане помоћи општинским и градским организацијама Црвеног крста и удружењу грађана број 08-5/20 Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа затражиће издвајање одређеног новчаног износа за општинску организацију Црвеног крста Источна Илиџа.
  3. Надлежној градској тржишној инспекцији упутити захтјев да провјери цијене намирница на тржишту и да ли се поштује уредба Владе РС о враћању цијена основних животних намирница и других производа на ниво који је затечен у промету 5. марта чиме се спречава евентуални неконтроилисани раст цијена производа у трговинама. Штаб за навредне ситуације најоштрије осуђује свако повећање цијена које је у супротности са овом уредбом.

Закључак можете погледати овдје.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ