6.1 C
Lukavica

Збор грађана у пословној зони Муљуште – Крупац

Руководство општине Источна Илиџа 27.11.2019. године на локацији пословне зоне Муљиште која је саставни дио обухвата намјењеног за пословне садржаје “Oд моста до моста”, представило је становницима овог дијела Општине планове на изградњи инфраструктуре и нацрта Буџета за 2020. годину.

Ова прилика је искориштена за презентацију до сада урађених пројеката, а становнике је највише интересовало када ће се стећи услови за прикључак на канализациону мрежу која је овдје горући проблем. Начелник Одјељења за урбанизам и стамбено-комуналне послове Ненад Берјан, представио је техничко рјешење примарног канализационог колектора од Зеленог моста до објекта Аризоне. Уз примарни канализациони вод планирана је и изградња три крака секундарне канализационе мреже на коју би били спојени дјелови насеља у којем живе Лубуре, Томашевићи, Шкобе и Ковачевићи.

Дужина примарног вода износи 1500 метара, а на његовом почетку се налази пумпна станица која ће бити преко Зеленог моста потисним водом спојена до фекалног колектора у улици Друге сарајевске бригаде.

У 2020. години је планирана реализација прве фазе овог пројекта, изградња пумпне станице и 300 метара примарног вода.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ