4.1 C
Lukavica

Информација о програму Европске уније „ERASMUS ZA MLADE PREDUZETNIKE“

Програм Европске уније „ERASMUS ZA MLADE PREDUZETNIKE“ је активан у Босни и Херцеговини, прилика која се пружа предузећима и (потенцијалним) предузетницима на подручју Општине Источна Илиџа.

„ERASMUS ZA MLADE PREDUZETNIKE“ је програм прекограничне размјене који предузећима и предузетницима из БиХ пружа прилику да сарађују са озбиљним и посвећеним предузетницима из других земаља на развоју нових пословних идеја и упознавању нових тржишта, чиме постају дио европске мреже успјешних предузетника. Пријавити се могу све особе из БиХ, које су власници или чланови управе малог или средњег предузећа.

Програмом су обухваћене двије групе, прва нуди прилику младим предузетницима- предузетници, са мање од три године искуства и онима који желе да то постану  из  БиХ,  да путују у земље региона и Европске уније и тамо сарађују, уче и стичу искуства од предузетника који успјешно воде своја предузећа. Током боравка у иностранству, млади предузетници раде по унапријед договореном плану посјете који обухвата како усавршавање и развој властите пословне идеје и плана, тако и пружање подршке предузетницима домаћинима у пословима које они обављају. Трошкови младих предузетника приликом боравка у иностранству су покривени од стране програма „ERASMUS ZA MLADE PREDUZETNIKE“, а посјете се обављају у складу са тренутно важећим COVID-19 мјерама.

Друга група су особе из БиХ који су власници или чланови управе малог или средњег предузећа, имају више од три године искуства у управљању својим предузећем који су вољни да подијеле своја знања и искуство са новим предузетником.

ЕДА- Агенција за развој предузећа је контакт тачка програма „ERASMUS ZA MLADE PREDUZETNIKE“ тако да предузећима из БиХ, која желе да буду домаћини младим предузетницима из иностранства, као и младим предузетницима из  БиХ, који желе да путују у иностранство, пружа техничку подршку приликом регистрације у европску базу предузетника, остваривања контаката, проналаска одговарајућег предузетника, дефинисање плана посјете, а на располагању је и током цијелог  времена размјене. У бази података програма „ERASMUS ZA MLADE PREDUZETNIKE“ је регистровано преко 6600 предузетника домаћина и преко 11600 младих предузетника из 50 држава.

Контакт за додатне информације – ОПШТИНА ИСТОЧНА ИЛИЏА, бр. тел. 057/480-152

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ