4.1 C
Lukavica

Наставак започетих активности на оснивању Дневног центра за здраво и активно старење

У просторијама Општине Источна Илиџа одржан је састанак у вези са оснивањем Дневног центра за здраво и активно старење. Након потписаног Споразума о оснивању са Општином Источна Илиџа у фебруару ове године, представници Центра за социјални рад и Удружења „Перспектива плус“ су започели реализацију планираних активности, са циљем оснивања овог центра.

На састанку са начелником Божовићем прецизирани су одређени детаљи у погледу организације и функционисања Центра за здраво и активно старење, те је договорено да се у наредном периоду заједничким напорима омогући да овај центар отвори своја врата корисницима којима је намијењен, односно грађанима треће животне доби.

Ускоро ће бити започети радови на адаптацији простора који је обезбиједила Општина И. Илиџа, а с обзиром на то да су потребна минимална улагања, очекивања су да би Центар за здраво и активно старење у наредним мјесецима могао започети са радом. Замишљен је као простор у којем ће суграђани треће животне доби наставити свој активан живот, кроз свакодневна дружења, хобије и бројне активности, које ће водити стручна лица.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ