4.1 C
Lukavica

Наставак XXVI редовне сједнице Скупштине општине Источна Илиџа

На јучерашњем наставку 26. редовне сједнице Скупштине општине Источна Илиџа усвојена је, између осталог, Одлука којом се скраћује радно вријеме у свим трговинским, занатским и услужним радњама на подручју општине Источна Илиџа и одвијаће се у периоду од 8 часова до 13 часова. Одлука ступа на снагу 8 дана од дана објављивана у Службеним новинама Града Источно Сарајево.

Одлука је усвојена на приједлог начелника Општине, а амандманом скупштинске већине одређено је да радно вријеме буде у распону од 8 часова до 13 часова, а не 6.30 часова до 12 часова, како је гласио начелников приједлог.

– Циљ ове одлуке био је да се омогући свим радницима да проведу више времена са својим породицама. Ова одлука ће сигурно утицати на пад промета на територији општине, но становници и радници су прије свега неко коме се покушало изаћи у сусрет доношењем Одлуке о скраћењу радног времена – рекао је Божовић.

– Скупштинска одлука не одређује морање када неки послодавац треба да почиње са радом, него даје оквир. Постоје неке дјелатности које морају почети са радом врло рано, између осталог, ево, да би прихватили испоруку хљеба – нагласио је Божовић.

Одборници су, након информације о стању безбједности на подручју општине, а на приједлог начелника Маринка Божовића,  саставили заједнички Закључак којим је упућена иницијатива Министарству унутрашњих послова да категорију Полицијске станице Источна Илиџа са тренутне четврте промијени у прву. Имајући у виду значај ове станице и све параметре који утичу на одређивање категорије, а које Полицијска станица Источна Илиџа испуњава, одборници су истакли да се надају да ће МУП РС поступити по њиховом Закључку.

На дневном реду Скупштине општине Источна Илиџа нашле су се и тачке, због којих је прекинута сједница одржана 2. 3. 2020. године.

Те тачке односе се на додјелу грађевинског земљишта на Павловцу Олимпијском центру „Јахорина“, за смјештај почетне станице гондоле, и на расписивање лицитације за продају неизграђеног градског грађевинског земљиштва на локалитету Павловац.

Скупштинска већина усвојила је Одлуку да се додијели 5.5 дунума земљишта Олимпијском центру „Јахорина“, за изградњу почетне станице гондоле, док Одлука од продаји 12 дунума земљишта на локалитету Павловац путем лицитације није усвојена.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ