1.1 C
Lukavica

Начелник Божовић потписао Споразум о сарадњи на провођењу Акцелератор програма

У Aдминистративном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву одржано је потписивање Споразума о сарадњи на провођењу Акцелератор програма за ову регију између Развојне агенције Републике Српске и партнерских институција: општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Источни Стари Град, Соколац, Пале, Трново, Завода за запошљавање Републике Српске и Градске развојне агенције Источно Сарајево.

Начелник Божовић истакао је да је Општина Источна Илиџа данас као партнер потписала  веома битан Споразум, те да је сигуран да ће сви који прођу кроз овај програм успјети да од идеје развију успјешан бизнис.

„Све програме који доприносе отварању једног радног мјеста на територији општине Источна Илиџа, али и цијеле Републике Српске, треба цијенити. У Општини Источна Илиџа подржавамо овакве пројекте, што смо показали и данас, потписивањем овог Споразума. Као партнер пројекта, подржаћемо све планиране активности“, закључио је Божовић.

Маринко Ђукић, директор Развојне агенције Републике Српске, представио је досадашње резултате и искуство у провођењу Акцелератор програма и најавио имплементацију програма на регији Источно Сарајево.

Ријеч је о програму подршке иновативним почетницима у послу, а обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ