4.1 C
Lukavica

Начелник Маринко Божовић са сарадницима у посјети просторијама СКУД „Бошко Вујадин“

У четвртак 22. 8. 2019 године у просторијима Српског културно-умјетничког друштва „Бошко Вујадин“  у Касиндолу одржан је радни састанак представника општине Источна Илиџа и чланова Управе овог Друштва. Током састанка представницима Општине предствљени су досадашњи резултати и достигнућа, а упознати су и са планом активности и циљевима за наредни период.

Наиме, СКУД „Бошко Вујадин“ је у протеклом периоду реализовао низ веома значајних пројеката који су имали за циљ побољшање услова рада и проширење капацитета Друштва. Посебно се истиче санација и опремање радних просторија СКУД-а и уређење гардеробе у којој се чува фундус народних ношњи и других етнолошких експоната који су од музејског значаја, а које је подржала је и Општина Источна Илиџа.

У Друштву се активно ради на припремама за обиљежавање 25. годишњице оснивања и рада поводом које ће се осим традиционалног Никољданског концерта приредити и свечана академија, коју ће пратити изложба умјетничких слика академског сликара Борка Мочевића и ревија оригиналних народних ношњи и накита које Друштво посједује, а која ће се реализовати у децембру текуће године. Начелник Општине, Маринко Божовић, исказао је спремност за подршку овог јубилеја, узимајући у обзир чињеницу да је Општина увијек пратила и помогала рад Друштва и да смо заједничким напорима достигли садашњи ниво.

Представници Општине имали су прилику погледати поставку етнографске изложбе у просторијама друштвеног дома у Касиндолу. Том приликом уручен им је и симболичан поклон, који су израдиле чланице ткалачке секције Српског културно-умјетничког друштва „Бошко Вујадин“, а ради се везеном мотиву са кићене ћурдије – најрепрезентативнијег женског одијевног предмета из ношње Срба из сарајевског поља.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ