4.1 C
Lukavica

Начелник општине присуствовао састанку у градској управи поводом тренутне ситуације у вези са вирусом корона

Начелник општине Маринко Божовић 23. марта 2020. присуствовао је  састанку поводом тренутне ситуације у вези са вирусом корона (COVID-19) који је организован у градској управи Источно Сарајево.

На састанку су били присутни начелници општина, представници домова здравља, Полицијске управе Источно Сарајево, Института за јавно здравство и Републичке управе Цивилне заштите, подручна јединица Соколац.

Сви присутни су представили извјештаје о провођењу превентивних мјера у циљу спречавања појаве и ширења вируса корона у локалним заједницама те доставили информације о броју лица која се налазе под надзором.

Након увођења полицијског часа 22. марта 2020. издато је четрнаест прекршајних налога у 4 општине, осим у  општинама Трново и Источни Стари Град.

Начелник општине Маринко Божовић предложио је да се на нивоу Града Источно Сарајево изнађу капацитети за шивење заштитних маски, с обзиром на то да се заштитне маске тренутно нигдје не могу купити и није познато када ће бити доступне. Такође, начелник Божовић је дао приједлог да се по угледу на Србију донесе одлука о мораторију (застоју у отплати) кредита, који ће се примјењивати аутоматски и трајати док траје ванредно стање, а не мање од 90 дана.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ