4.1 C
Lukavica

Нови конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове

Министарство породице, омладине и спорта расписало је данас конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, који ће бити отворен до 13.10.2019.године.
 
Право пријаве на конкурс имају лица која:
 
a)су закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитних линија Инвестиционо развојне банке Републике Српске: стамбени кредити, до дана затварања овог конкурса.
 
б) су у тренутку закључења уговора са банком о стамбеном кредитирању по горе наведеним кредитним линијама, имaла до навршених 35 година живота;
 
в) имају мјесто пребивалишта у Републици Српској.
 
Апликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, као и остали услови конкурса налазе се на сајту Владе Републике Српске (www.vladars.net -> министарства -> Министарство породицe, омладинe и спортa -> Конкурс за избор корисника субвенције на стамбене кредите за младе и младе брачне парове).
 
Министарство ће субвенционисати 1 процентни поен каматне стопе (1%) на стамбене кредите које пласирају комерцијалне банке у Републици Српској, а по кредитним линијама Инвестиционо развојне банке Републике Српске. За овај програм, од почетка реализације до данас, издвојено је око 11 милиона КМ, а одобрено је 3 708 субвенција.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ