4.1 C
Lukavica

Обиљежене 24 године од погибије Зорана Цвијетића

Делегација општине Источна Илиџа данас је положила цвијеће и обиљежила 24 године од погибије првог министра унутрашњих послова некадашње Српске аутономне области Романија Зорана Цвијетића. Обиљежавању су присуствовали и Ветерани служби безбједности Републике Српске, припадници ПУ Источно Сарајево, борци Војске Републике Српске и представници града и општина Источног Сарајева.

Помен је служен код спомен-обиљежја на мјесту погибије у Лукавици, код Електротехничког факултета, општина Источно Ново Сарајево.

Зоран Цвијетић, који је био и начелник Сарајевско-романијског центра служби безбједности, погинуо је 11. јануара 1994. године у Лукавици, погођен снајперским хицима припадника такозване Армије БиХ са брда Мојмило.

Цвијетић је успјешно руководио тадашњим Центром јавне безбједности Српско Сарајево, те учествовао у стварању МУП-а Републике Српске.

Зоран Цвијетић је у предратним годинама био начелник Станице јавне безбједности Соколац, а за начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево именован је у априлу 1992. године.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ