23 C
Lukavica

Обиљежен Дан војне полиције

Ветерани војне полиције Сарајевско-романијског корпуса обиљежили су данас у Источном Сарајеву Дан Четвртог батаљона војне полиције овог корпуса.

Тим поводом је у храму Светог Василија Острошког на Вељинама служен парастос за погинуле и преминуле борце ове јединице, а вијенци су положени код споменика Слава српском борцу у Источном Новом Сарајеву.

Данашњем обиљежавању, поред сабораца и породица погинулих, присуствовали су саборци из других јединица, представници борачких организације са подручја Сарајевско-романијске регије, представници Града Источно Сарајево и општина у саставу Града.

 

У име Општине Источна Илиџа вијенце су положили Дарко Берјан, шеф кабинета начелника и Милета Вуковић, начелник Одјељења за општу управу.

Четврти батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса формиран је 25. маја 1992. године и настао је од 288. батаљона Војне полиције из касарне ЈНА “Виктор Бубањ” у Сарајеву.

У одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 13 припадника Четвртог батаљона, као и осам припадника бивше ЈНА из јединице од које је настао батаљон, а који су страдали у мају 1992. године у Добровољачкој улици у нападу на колону ЈНА која се повлачила из Сарајева.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ