4.1 C
Lukavica

Обиљежен 16. јун, Дан одбране Сарајевско-романијске регије

Делегација општине Источна Илиџа, шеф кабинета Начелника Дарко Берјан и одборник испред Скупштине општине Горан Шеховац, положили цвијеће и вјенце на Војничком спомен-гробљу у склопу обиљежавања Дана одбране Сарајевско-романијске регије у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, као знак сјећања на пресудне битке у јуну 1995. године у којима су српски борци пружили отпор далеко бројнијем непријатељу.

Као вјечни помен тим јунацима изграђен је храм на Равној Романији посвећен Великомученику Светом Георгију на чијим унутрашњим зидовима су уклесана имена 4.000 погинулих бораца у одбрани ове регије.

Присуствовали су и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Зоран Ђерић, делегација представника Српске у институцијама БиХ и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, делегација Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука у Оружаним снагама БиХ, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, делегације општина, регионалних и општинских борачких организација, организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сарајевско-романијске регије.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ