3.1 C
Lukavica

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОИЗВОДЊЕ БОРОВНИЦЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У УРБАНОЈ ПОЉОПРИВРЕДИ“

Општа земљорадничка задруга „Сарадња“ у сарадњи са Пољопривредним факултетом Источно Сарајево и Одјељењем за привреду и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа 10.04.2018. године у 17 часова у простријама општине  одржала је округли сто везан за производњу боровнице на територији општине Источна Илиџа у склопу пројкта „Самозапошљавање у урбаној пољопривреди“.

Проф. др. Мирко Кулина је одржао презентацију производње боровнице, гдје је присутне упознао са технологијом гајења исте с обзиром да је то нова воћна врста на нашој општини.

Такође у склопу овога састанка било је говора о новом програму који расписује општина  за подстицај развоја пољопривреде за 2018. годину гдје су присутни могли дати своје приједлоге везане за нови програм подстицаја.

На крају дискусије проф. др. Мирко Кулина се захвалио пристутнима на пажњи и дао свој приједлог да се фокусирамо на пластеничку производњу и производњу јагодичастог и бобичастог воћа као култура гдје је најбржи обрт уложених средства.

За све додатне информације заинтересовани произвођачи се могу јавити Одјељењу за приведу и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа на бр. телефона 057/316-026 и ОЗЗ „Сарадња“ 065/627-117.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ