4.1 C
Lukavica

Одржана радионица о ЕУ фондовима и ЕУ пројектима

У сали општине Источна Илиџа дана 31.03.2018. године одржана је једнодневна радионица са темом повлачење средстава из ЕУ фондова, с нагласком на АДРИОН трансационални програм 2014-2020, те ИПА програм прекогреаничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020, као и националне конкурсе и кредитне аранжмане. 

Циљ радионице је био упознати учеснике са процесом развоја пројеката и пружити теоријско и практично знање, сазнати како се придружити и учествовати у програмима и средствима Уније за Босну и Херцеговину. Упознавање са методама и облицима стратешког планирања као основе за припрему пројеката.

Увид у само-припрему пројеката у контексту средстава ЕУ, која укључује попуњавање пријавног формулара, пројектну документацију, израду приједлога пројеката, акциони план, буџет пројекта и преглед тендерских процедура. Нагласак ће бити на одабиру одговарајућих пројеката за транснационални програм АДРИОН 2014-2020, ИПА програм прекограничне сарадње СР-БиХ 2014-2020. и националним такмичењима.

Информације о могућностима кредитирања од стране развојних банака.

Предавање је отворио замјеник начелника Зоран Аврам а предавачи на радионици били су стручњаци из Удружења за регионални развој Босне и Херцеговине Јелена Видовић и Ива Купрешак, а у радионицу је учествавало 30 учесника.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ