4.1 C
Lukavica

Одржана „Ђурђевданска улична трка Источна Илиџа 2019“

Поводом обиљежавања Дана општине Источна Илиџа и Крсне славе Ђурђевдана одржана је XV по реду „Ђурђевданска улична трка Источна Илиџа 2019“.

Трке су организоване у шест узрасних категорија за ученике и ученице, а за првих пет у свакој трци обезбијеђене су дипломе и медаље.

Начелник општине, Маринко Божовић, поздравио је такмичаре, као и све присутне и отворио данашњу трку.

„У оквиру „Ђурђевданских свечаности 2019“ ово је само почетак обиљежавања Ђурђевдана као славе општине и Дана општине Источна Илиџа и надамо се да ће овако, а и уз неке проширене активности, бити организовано обиљежавање Дана општине и убудуће на обострано задовољство и нас као организатора и свих учесника који су данас овдје и који ће у будућности бити укључени у ову организацију“, истакао је Божовић.

Он је додао да се на овај начин промовише спорт и здрав живот, те указује дјеци на важност физичке активности која би требала бити уврштена у њихову свакодневницу.

Циљ ових уличних трка је да се дјеца активно укључе у активности које се одржавају на општини односно да им се на овај начин покаже да су дјеца удућност ове општине и да им се треба обезбиједити више оваквих и сличних догађаја.

Извор: Катера

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ