15.1 C
Lukavica

Одржан други састанак Оперативног тима за препознавање, рјешавање и праћење комуналних и других проблема

Дана 5. марта 2018. године у општини Источна Илиџа одржан други састанак Оперативног тима за препознавање, рјешавање и праћење комуналних и других проблема.

На састанку је разговарано о:

 • Проблемима саобраћајне сигнализације на територији општине Источна Илиџа
 • Проблематици јавне расвјете
 • Проблемима зимског одржавања путева
 • Проблему депоније код ОШ „Јован Дучић“ Касиндо
 • Проблемима одржавања и реконструкције улица
 • Проблемима одржавања гробаља и недостатка гробних мјеста
 • Проблему недостатка паркинг мјеста

Начелник је надлежне службе задужио:

 1. Да се направи евиденција свих уништених саобраћајних знакова на територији општине Источна Илиџа те да се предузеће Видаковић Доо које је задужено за одржавање семафора позове на хитан састанак како би ријешили проблем честих кварова пјешачког семафора на Добрињи I а да се до трајног ријешења проблема исти превазиђе у координацији са полицијом.
 1. Да се направи евиденција свих прекопа улица на територији општине Источна Илиџа, ко их је направио, и да се по почетку љетног одржавања улица исти приоритетно санирају.
 1. Да се настави са замјеном уличне расвјете како би иста до средине априла текуће године била замјењена на територији читаве општине.
 1. Да се испита законска могућност укљућивања ЈП КОМИЛ у послове одржавања гробаља, као и да се испита становништво о заинтересованости за могућност резервисања паркинг мјеста на паркинзима поред станбених зграда.
 1. Да се на наредни састанак позову представници МУП-а и ОШ Петар Петровић Његош око проблема великих гужви у периоду одлазка и доласка дјеце из школе.
 1. Да се направи евиденција свих кракова водоводне мреже на којима нема могућност кружног кретања воде и да се овај проблем рјешава у координацији са ЈКП Водовод и канализација.
 1. Да Комунална полиција евидентира стање свих отворених канала на територији општине Источна Илиџа (Мегара, Ковачевац, улица Царице Милице, Доњи Которац, Соколска улица, II Сарајевске бригаде), као и стање корита ријеке Тилаве, ријеке Касиндолке и ријеке Жељезнице.
 1. Да на наредни састанак Оперативног тима Комунална полиција донесе евиденцијапријава грађана о проблемима комуналне инфраструктуре и докле се стигло у рјешавању истих.
 1. Да се систем рада Комуналне полиције организује у смјенама.

На крају састанка начелник Маринко Божовић је упознао сараднике о динамици почетка радова на улици Славенска, улици Др Милутина Најдановића, улици Меше Селимовића, завршетку паркинга у улици Иве Андрића и Дабробосанској улици, уклањању архитектонских баријера.

Извјештај о реализацији задатака ће бити презентован на наредном редовном састанку.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ