1.1 C
Lukavica

Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације, формирани стручно-оперативни тим и тим волонтера за доставу основних животних намирница

У Општини Источна Илиџа 19. 3. 2020. одржан је трећи састанак Штаба за ванредне ситуације, који свакодневно прати епидемиолошку ситуацију у вези са вирусом корона.

Састанку су, поред сталних чланова, присуствовали представници Црвеног крста, Центра за социјални рад и повјереници у мјесним заједницама општине.

Донесена је Одлука о формирању стручно-оперативног тима, са циљем да изврши дезинфекцију јавних површина и објеката на подручју општине. Приоритет ће бити стамбене зграде, с обзиром на велики број упита од стране заједница етажних власника да им се помогне у вршењу дезинфекције. Повјереници у мјесним заједницама координисаће рад на терену и обавјештавати представнике улаза о вршењу дезинфекције.

План вршења дезинфекције објављиваће се сваког дана на званичним страницама општине, а обавјештења ће бити истакнута и на улазима у стамбене зграде.

У циљу предузимања превентивних мјера Штаб за ванредне ситуације је, на приједлог начелника Општине, формирао тим волонтера за доставу основних животних намирница, који ће водити Центар за социјални рад и Црвени крст Источна Илиџа, уз активно учешће волонтера Омладинског савјета Источна Илиџа.

Задатак овог тима биће да помогне старијим, болесним и лицима која су угрожена, тако што ће им достављати неопходне животне намирнице. Циљ је да се смањи кретање особа које су највише погођене појавом вируса корона, али и да им се пружи помоћ онда када је најпотребније.

Црвени крст и Центар за социјални рад одредиће телефонски контакт за јављање, који ће ускоро бити објављен у јавном позиву, са свим потребним информације.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ