4.1 C
Lukavica

ОДРЖАН ЈАВНИ САСТАНАК ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА „ПАРТИЦИПАТИВНИ БУЏЕТ“

Чешка непрофитна организацијан Агора Централна Еуропа у сарадњи са Удружењем изборних званичника у БиХ имплементира пилот пројекат гдје је главни цињ тестирање методе партиципативни буџет и на тај начин остварити примјер добре праксе који ће бити престављен на крају пројекта на конференцији. Реализација пројекта траје од јануара 2017.године до краја 2018.године. Партиципативни буџет омогућава грађанима да учествују у доношељу одлука о развоју своје општине. Грађани дају своје приједлоге шта би требало бити побољшано у општини, на крају грађани сами одлучују путем гласања који приједлози ће се реализовати. За реализацију пројекта Чешка организација Агора је обезбједила 4 500 ЕУРА, а Општина Источна Илиџа обезбједила је исти износ новца за реализацију овог пројекта.

Поводом тога дана 22.06.2017. године у Општини Источна Илиџа одржан је јавни састанак повод пројекта „Партиципативни буџет“.

На састанку су присуствовали, координатор испред Општине Источна Илиџа Невена Пјевић, чланице Удружења изборних званичника Звјездана Драговић, Анела Чардар, чланови савјетодавне радне групе, директори О.Ш. Јован Дучић, О.Ш. Алекса Шантић, О.Ш. Петар Петровић Његош, директор Комуналног предузећа „Комил“, представник испред Центра за социјални рад, представници мјесних заједница. На састанку се разговарало о правилима и процедурама који су већ успостављени на претходном састанку Савјетодавне радне групе.

Циљ је био упознати присутне са правилима и процедурама пројекта:

  1. Правила за пројектне приједлоге
  2. Правила за приједлоге грађана
  3. Правила за формални облик приједлога
  4. Правила за формални поступак предаје приједлога
  5. Правила за избор приједлога одређених за реализацију

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ