3.1 C
Lukavica

Општина Источна Илиџа – начелник, извршна власт и запослени – издвајања у корист Фонда солидарности и ОО ЦК Источна Илиџа

Издвајање у корист Фонда солидарности Републике Српске засновано је искључиво на принципу доборовољности и сваки запослени доноси одлуку самостално и по својој вољи да ли ће се одрећи дијела плате и у ком износу.

Како наведено издвајање служи за санирање посљедица изазваних пандемијом корона вирусом, а имајући у виду да се на подручју општине Источна Илиџа од 14. марта 2020. године константно ради на спречавању ширења овог вируса, Општина је уплатила износ од 1.500,00 КМ у корист Фонда солидарности РС.

Поред тога, и начелник Општине Маринко Божовић одлучио је да одређени дио личног примања усмјери тамо гдје је потребно. У наредних шест мјесеци он ће се одрећи 10% од свог примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа. 

– Свакодневно комуницирам са представницима општинског Црвеног крста. Ситуација у вези са вирусом корона је погодила бројне суграђане, посебно оне који се налазе на њиховој евиденцији. Због тога, а имајући у виду да су становници Источне Илиџе мој приоритет, у наредних шест мјесеци одрећи ћу се 10% од свог личног примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа – нагласио је начелник Божовић.

Такође, представници извршне власти Општине одлучили су да се одрекну дијела својих примања у корист Фонда солидарности и ОО ЦК Источна Илиџа. Анкета о добровољном издвајању је спроведена и међу запосленима, који су се изјаснили да дио средстава желе усмјерити у корист Фонда солидарности, а дио ка ОО ЦК Источна Илиџа.

– Како је суштина да се издвајање врши на добровољној основи, као начелник Општине могу рећи да сам поносан на своје запослене који су још једном показали солидарност – закључио је начелник Маринко Божовић.   

 

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ