4.1 C
Lukavica

Отворен објекат полицијске станице у Источној Илиџи

У Општини Источна Илиџа данас је свечано отворен објекат Полицијске станице. Поред начелника ове општине Маринка Божовића, отварању су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, градоначелник Града Источно Сарајево Ненад Вуковић, начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, те бројни званичници Источне Илиџе и Источног Сарајева.

Отварање објекта започето је минутом ћутања за све припаднике МУП-а РС који су своје животе уградили у темеље Републике Српске и чији допринос никада не смије бити заборављен.

Премијер Радован Вишковић је овај пројекат улагања у безбједност, како локалне заједнице, тако и цијеле Републике Српске, означио као стратешки. 

„С обзиром на близину ентитетске линије, гдје се неријетко дешава да починиоци кривичних дјела прелазе из Федерације у  РС, ова полицијска станица је од изузетне важности“, закључио је Вишковић. 

Министар Лукач је у свом говору поздравио представнике Општине Источна Илиџа, и захвалио им што су поред Владе РС уложили значајна средства у овај објекат. 

„Мислим да је општина Источна Илиџа скоро па једина у РС која није имала свој објекат и веома сам задовољан што смо и то ријешили. Нама је важно да и овдје имамо станицу полиције која ће безбједност наших грађана подићи на још виши ниво“, нагласио је Лукач. 

У обраћању присутнима начелник Божовић истакао је своје задовољство, и као начелника, али и лично, због реализације наведеног пројекта. Наиме, он  је иницијативу за обезбјеђивање простора Полицијској станици Источна Илиџа покренуо још као одборник у Скупштини РС 2014. године, а коначно рјешење овог проблема реализовао као начелник општине, заједно са Владом РС.  

„Безбједност грађана нам је на првом мјесту, што смо отварањем овог објекта још једном потврдили“, навео је Божовић.  Општина ће у наредном периоду за набавку и опремање објекта издвојити 150.000 КМ, а Влада РС 877.000 КМ.

Градоначелник града Источно Сарајево Ненад Вуковић изјавио је да је данас важан дан за Град Источно Сарајево и све његове грађане. 

Објекат Полицијске станице Источна Илиџа налази се на Тргу Илиџанске бригаде, у модерно опремљеном простору од око 350 метара квадратних, који ће у потпуности моћи да одговори захтјевима ове станице. 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ