4.1 C
Lukavica

Пословна зона „Од моста до моста“ привлачи нове инвеститоре

Данас је директор компаније АЛУСЕЛ Харун Гузел, посјетио општину Источна Илиџа гдје је заједно са Начелником општине Маринком Божовићем обишао пословну зону Муљиште „Од моста до моста“ на којој су погледали потенцијалну локацију за изградњу капацитета ове компаније.

Ради се о компанији која је  основана је прије 50 година и највећа је производна компанија роло програма у југоисточној европи. Има најмодернију опрему за производњу алуминијумских екструдираних ламела, челичних ламела пуњених полиуретаном, екструдираних ламела, перфорираних ламела, линије за производњу лимених кутија до максималне дужине од 10,5 м што представља јединствене машине у свијету, линије за производњу окта цијеви фи 40, 60 , 70 мм. Производња Мосел мотора и пратеће опреме за електронику као и опрему за производњу осталих пратећих прибора за роло програма. Основна мисија компаније је да тржишту Босне и Херцеговине и земљама бивше Југославије обезбједи врхунске системе профила за ролетне, роло врата, комарнике, као и пратеће производе.

Намјере ове компаније су да на територији Босне и Херцеговине гради своје пословне капацитете. Директор ове компаније је задовољан понуђеном локацијом и остаје да се у наредном временском периоду одлучи између ове и других понуђених локација у другим општинама.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ