23 C
Lukavica

Потписан споразум о изградњи кружног тока у Источној Илиџи

У општини Источноа Илиџа данас је потписан споразум о изградњи кружног тока на укрштању магистралног и регионалног пута у овој општини.  Споразум су потписали вршилац дужности директора “Путева Српске” Ненад Нешић и начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић је рекао да је општина Источна Илиџа проблем ове раскрснице препознала још 2012. године, када је послат и први допис  Јавном предузећу “Путеви Српске” и истакао да се захваљује директору Путева РС на томе што ће се тај проблем коначно ријешити.

“Општина је на себе преузела обавезе рјешавања имовинско правних односа, затим пројектне и планске документације”, рекао је Божовић.

Општина Источна Илиџа је већ припремила идејно рјешење које подразумијева четири траке са свих страна и  директор путева РС ће га у најскорије вријеме прегледати.

Директор путева РС, Ненад Нешић је изјавио да је, с обзиром да је са ових простора, давно препознао проблем ове раскрснице.

„Ова раскрсница је уврштена Планом пословања за 2018. годину , а радови, који ће коштати 500 хиљада КМ, ће бити финансирани из властитих средстава, док  динамика радова, од овог тренутка, зависи искључиво од општине Источна Илиџа“,  рекао је Нешић.

„Очекује се да ће најповољнији извођач бити изабран средином септембра, када ће се кренути са радом“, додао је Нешић.

Овај кружни ток ће ријешити дугогодишњи проблем саобраћајних гужви и честих саобраћајних незгода, на територији Источне Илиџе.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ