4.1 C
Lukavica

Потписан Споразум о сарадњи са Аграрним фондом града Источно Сарајево

Начелник општине Маринко Божовић и директорица Аграрног фонда града Источно Сарајево Ивана Новаковић данас су потписали Споразум о пословној сарадњи између Општине Источна Илиџа и Аграрног фонда. Овим документом утврђена је сарадња која се односи на израду анализе постојећег стања пољопривредне производње на територији општине Источна Илиџа  и израду Стратегије развоја пољопривреде на територији Источне Илиџе.

Општина Источна Илиџа се овим Споразумом обавезала да ће обезбиједити потребан број извршилаца, који ће прикупити податке за израду анализе стања пољопривредне производње на територији општине, као и надокнаду за ангажовање стручних лица која ће обављати поменуте послове. Са друге стране, Аграрни фонд града Источно Сарајево ће пружити стручну помоћ и материјално-техничке услове.

 – Основни циљеви овог Споразума су усмјерени на унапређивање пољопривредне производње на територији Источне Илиџе, кроз анализу постојећег стања и искориштености потенцијала, а потом кроз реализацију нових идеја које ћемо заједно креирати и спроводити, приликом имплементације самог Споразума – истакао је начелник Божовић након потписивања.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ