23 C
Lukavica

Потписан споразум о сарадњи џудо клубова „Фамос“ и „Партизан“

У просторијама општине Источна Илиџа данас је потписан протокол о сарадњи између џудо клубова „Фамос“ из Источне Илиџе и „Партизан“ из Београда.

Начелник Општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, изразио је посебну част и задовољство због потписивања протокола о сарадњи ова два џудо клуба.

„Ово је једна од прилика када у двадесетогодишњици од формирања џудо клуба „Фамос“ можемо да се похвалимо и јубилејом, а можемо да се похвалимо и сарадњи између ова два изузетно успјешна спортска колектива. Посебна нам је част јер је Фамос један од најбољих амбасадора Источне Илиџе и Града Источно Сарајево и Републике Српске, а у наредном периоду имаће још боље услове и могућност за унапређење рада и остваривање што бољих резултата спортиста који су у овом моменту или ће бити чланови џудо клуба Фамос“, рекао је Божовић.

Спортски директор џудо клуба „Партизан“, Зоран Шатић, се захвалио се на срдачној добродошлици и истакао да се нада да ће ова сарадња бити плодоносна за оба клуба.

„Желио бих да истакнем испред џудо клуба Партизан велико задовољство и велику радост на приједлогу о сарадњи наша два клуба и надам се да ће та сарадња бити дугогодишња и плодоносна. На овај начин ћемо успјети првенствено да подигнемо наше односе, да подигнемо квалитет у међусобној сарадњи на свим нивоима, да подигнемо значајно квалитет џудоа међусобним консултацијама и заједничким тренинзима и припремама за које вјерујем да ћемо се договорити врло брзо и у скорије вријеме“, нагласио је Шатић.

Шатић је позвао чланове „Фамоса“ да учествују на турниру „Светислав Ивановић Ес“ који организује „Партизан“.

„Почетком новембра почиње традиционални турнир Светислав Ивановић Ес који организује „Партизан“, и са особитим задовољством позивамо наше пријатеље да о нашем трошку бораве на турниру и да поведу најбоље такмичаре да их срдачно угостимо, као што су и они нас“, истакао је Шатић.

Задовољство потиписивањем протокла о сарадњи изразио је и директор Управног одбора џудо клуба „Фамос“, Ристо Дабић, и оцијенио да ће ово бити на обострану корист.

„Ми смо већ годинама прваци РС у свим категоријама кад је у питању џудо. Због тога је извршни одбор оцијенио да је дошло вријеме да изађемо из ових оквира, па тако, ова сарадња представља начин да добијемо нова знања како међу тренерима, а онда их пренесемо на све узрасне категорије. На нашу радост, добили смо позитиван одговор на сарадњу од Партизана и ево успјели смо да то данас реализујемо, а вјерујем да ћемо и ми и Партизан имати обострану корист.“

Начелник општине, Маринко Божовић се захвалио свим члановима Управног одбора џудо клуба Фамос, а посебно Горану Врачару који је допринио и иницирао, заједно са представницима управе џудо клуба Партизан, потписивање овог споразума, те истакао да се нада да ће споразум бити дуговјечан и донијети корист једном и другом спортском друштву и сигурно бити нешто на основу чега ће спортисти остварити још боље резултате, како на државним, тако и на међународним такмичењима.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ