1.1 C
Lukavica

Потписан Споразум о удруживању средстава у оквиру акцелератор програма

Општина Источна Илиџа је почетком ове године подржала акцелератор програм, који Развојна агенција Републике Српске, у сарадњи са локалним заједницама и Економским факултетом Пале, проводи на подручју Града Источно Сарајево. Успјешна сарадња на овом пројекту потврђена је и данас, када су начелник Маринко Божовић и представник Развојне агенције Марко Какућа одржали радни састанак, приликом којег је начелник Божовић, у име Општине Источна Илиџа, са Развојном агенцијом Републике Српске потписао Споразум о удруживању средстава за успостављање фонда за додјелу награда за најбоље пословне идеје у оквиру акцелератор програма. Партнери на овом пројекту, а уједно и општине које су потписале споразум, су Соколац, Пале и Источно Ново Сарајево.

Акцелератор програм намјењен је почетницима у пословању, чије су идеје засноване на иновацији, знању и новим технологијама, а који желе да што прије пронађу тржиште за своје производе/услуге. Програм се састоји од три фазе: програма предакцелерације, акцелерације и програма раста, путем којих се обезбјеђује континуирана подршка почетницима у пословању у циљу реализације њихове пословне идеје.

За пројекат се пријавило 11 тимова и појединаца, али њих девет је дошло до краја двомјесечне обуке.

У четвртак, 6. августа 2020. године, изабране су најбоље пословне идеје, а идеја Ђорђа Шиља, чије је пољопривредно газдинство регистровано на Источној Илиџи, проглашена је за најбољу. Са циљем развоја сеоског туризма, пројекат породице Шиљ, који носи назив „Деда Симин ранч“, ће се реализовати у Топлику, у општини Источно Ново Сарајево.

.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ