4.1 C
Lukavica

Потписан уговор за суфинансирање трошкова специјализације докторице Драгане Тешановић

Начелник општине Маринко Божовић данас је потписао Уговор о додјели новчаних средстава за суфинансирање трошкова специјализације и стручног усавршавања докторице Драгане Тешановић, запослене у ЈЗУ Болница „Србија“.

Докторица Тешановић је специјализант из области неурологије, а Општина Источна Илиџа ће њено стручно усавршавање суфинансирати у износу од 3.000 КМ.

– Љекари нам одлазе и то је, нажалост, наша свакодневица. И као начелника општине, али и становника Источног Сарајева, та појава ме забрињава и намеће се неизоставно питање: ко ће нас лијечити. Мислим да свака локална заједница мора да пронађе начин да улаже у нови, стручни кадар, како бисмо омогућили младим љекарима прилику да се усавршавају и стечено знање примијене у нашем граду и општини – рекао је начелник Божовић.

Докторица Тешановић је истакла да подршка локалне заједнице значи много младим љекарима, те да себе и у будућности види у нашем граду.

Општина Источна Илиџа је једина локална заједница у саставу града Источно Сарајево која издваја средства за стручна усавршавања љекара. Поред докторице Тешановић, у протеклом периоду је омогућено суфинансирање трошкова специјализације за три доктора, такође запослена у ЈЗУ Болница “Србија“.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ