4.1 C
Lukavica

Потписан Уговор између USAID/PPMG (Програм подршке маргинализованим групама) и општине Источна Илиџа

Јуче је у хотелу Европа одржана церемонија потписивања Уговора између USAID/PPMG (Програм подршке маргинализованим групама) са девет представника локалних заједница у Босни и Херцеговини, Источне Илиџе, Фоче, Новог Града, Лукаваца, Берковића, Прозор-Раме, Лопара, Живиница и Жепча.

Потписивању Уговора приствовали су и Ellen Germain, замјеница амбасадора Сједињених Америчких Држава у БиХ, Peter Duffy, директор Мисије Америчке агенције за међународну сарадњу (USAID), Јасмин Бешић, директор USAID-овог Програма подршке маргинализованим групама, у име општине Источна Илиџа начелник Маринко Божовић, те жене које су покренуле бизнисе и успјешно их реализују.

Креирањем Фонда између USAID/PPMG и партнера, општине Источна Илиџа настоји се створити прилика за одрживи развој предузетништва маргинализованим групама жена, кроз подстицање на самозапошљавање. Подршка Фонда је намијењена женама са инвалидитетом, мајкама дјеце инвалида, женама  из руралних подручја, жртвама насиља, те незапосленим младим женама.

– Циљ Фонда није само додијелити средства, него пружити и друге видове подршке женама, охрабрити их, али и показати колика је снага маргинализованих скупина. На овај начин показује се како се може стратешки дјеловати и како то дјеловање побољшава првенствено локалну заједницу, али и друштво у цјелости“, истакао је Јасмин Бешић, директор USAID-овог Програма подршке маргинализованим групама.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ