4.1 C
Lukavica

Потписан уговор о изградњи дјечијег игралишта

Начелник општине Маринко Божовић и директорица фирме “Flex Invest“ д.о.о. из Сарајева потписали су уговор о извођењу радова на изградњи дјечијег игралишта, које се налази уз шеталиште „Др Миодраг Лазић“.

Вриједност пројекта износи 37.752,00 КМ са ПДВ-ом, од чега је 20.000,00 КМ обезбиједила компаније М:Тел, својом донацијом, а остатак потребних средстава финансираће се из буџета Општине Источна Илиџа. Испод игралишта, које ће бити опремљено комбинованим справама за дјецу, уградиће се подлога од тартана. Кућица која се тренутно налази на мјесту гдје је планирана изградња игралишта се дорађује и биће премјештена на друго мјесто.

Начелник Маринко Божовић је изразио велико задовољство због потписаног уговора и реализације овог пројекта, с обзиром да је намијењен најмлађим становницима општине Источна Илиџа.

„На Добрињи 1, у непосредној близини храма Светог Василија Острошког и шеталишта планирамо низ радова који ће употпунити ову цјелину, као једну од најпрепознатљивијих тачака наше општине. Поред великог парка који је планиран на овом простору, сматрамо да је изградња мањих паркова за дјецу, који ће, прије свега бити сигурни, али ће такође подстицати њихов развој, машту и креативност, веома важна и корисна“ – закључио је начелник Божовић.

Очекује се да ће радови бити започети до краја ове седмице, а рок за извођење радова је 30 дана.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ