6.1 C
Lukavica

Поход на Кланац – Почаст палим борцима Касиндолског батаљона

Начелник општине Источна Илиаџа Маринко Божовић, предсједник Скупштине Раде Ћосовић те припадници некадашњег Касиндолског батаљона и Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске, њихови потомци и чланови породица, бројни мјештани Касиндола, окупили су се на „Kланцу“, мјесту гдје су погинули први борци овог батаљона и успостављена прва борбена линија.

Предсједник Мјесне борачке организације Касиндо, Слободан Маунага, рекао је да се у склопу манифестације „Дани касиндолског батаљона“ сваке године организује и „Поход на кланац“, што представља једну врсту ходочашћа и одавања почасти свим палим борцима Касиндолског батаљона.

Он је истакао да је истовремено срећан, али и ганут, када види да је и ове године по лошим временским условима на овај поход кренуло стотињак људи, јер се и на овај начин ратни пут Касиндолског батаљона и борба за опстанак Срба на подручју Сарајева чува од заборава.

Маунага је подсјетио да ће 24. јуна, код спомен-обиљежја у Касиндолу бити служен парастос и положено цвијеће за 98 палих бораца Касиндолског батаљона.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ