4.1 C
Lukavica

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА II ”ФАМОС ФУТСАЛ КУП” ИСТОЧНА ИЛИЏА 2019”

Предсједник Управног одбора ФК Фамос, Маринко Божовић, састао се у клупским просторијама са члановима Организационог одбора ”Фамос Футсал Купа”, чиме је озваничен почетак организације овог прстижног турнира, који ће се по други пут одржати у Источној Илиџи.

– Један од закључака са претходне сједнице УО ФК Фамос био је да већ сад уђемо у организацију турнира, који је за премијерно издање од прошле године добио све позитивне оцјене. Састанку је присуствовао један број чланова Организационог одбора, који је добио задатке за наредни период – рекао је Божовић.

Један од приоритетних задатака је да се што прије крене у промоцију турнира.

– Под овим задатком подразумијева се прије свега медијска и маркетиншка промоција. Оно што бих посебно нагласио јесте чињеница да ће наградни фонт остати на нивоу прошлогодишњег, односно да првака очекује десет хиљада конвертибилних марака, другопласирану екипу двије хиљаде, а трећепласирану хиљаду – каже Божовић.

Мирко Марван, директор турнира, предложио је неке новине, већ од жријеба, па до система такмичења.

– Жеља нам је да жријебање буде свечаније и уз већу медијску пажњу. Прошле године имали смо једну екипу која је дошла из реда других држава. Био је то КМФ Никшић, које је на карају освојио титулу првака. Ове године желимо више екипа из сусједних земаља, а да би се тај циљ остварио размишљамо о систему по којем би се за један дан играле све утакмице у једној групи. На тај начин бисмо екипама смањили трошкове доласка. Такође, једна од новина требала би да буде и свакодневна, те главна награда за гледаоце. Мислим да имамо довољно времена да и ове године направимо празник футсала у Војковићима – рекао је Марван.

Термин одигравања трунира планииран је за другу половину јуна мјесеца. Генерални покровитељ и ове године биће општина Источна Илиџа.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ