4.1 C
Lukavica

Прва теретана на отвореном са соларним панелом

У Касиндолу, у петак 29.09.2017.године, отворена је прва теретана на отвореном са соларним панелом, а који је изградио Омладински савјет Источна Илиџа.

Омладински савјет „Источна Илиџа“ још у мјесецу мају као један од постојећих проблема у нашем граду препознао је недостатак теретана на отвореном. Данас у 21. вијеку млади све више воде рачуна о свом физичком изгледу, воде здрав живот. У нашем граду постоји велики број теретана, међутим чланарине у њима скупе, а млади који су и средњошколци, студенти и незапослени али и они запослени поред свих осталих примарних потреба не могу толико издвајати за бављање спортом, те смо им ми жељели поклонити једну теретану на отвореном коју могу користити неогранично и бесплатно. Свјесни смо да ни наш град ни општина, колико год се трудила да обезбиједи квалитетан живот својих грађана не може све сама, па нашим примјером показујемо младима да је доста тога у нашим рукама да промијенимо и урадимо, јер ипак на младима свијет остаје“, поручују из Омладинског савјета.

У склопу овог друштвено корисног пројекта био је задатак осмислити нешто иновативно. Чланови савјета су одлучили да у склопу теретане буде и соларни панел. Тако су омогућили да млади имају прилику да током свог тренинра слушају музику или пуне своје мобилне уређаје. Пројекат је финансиран од стране фондације Мозаик и Општини Источна Илиџа која је као и увијек била финансијска и морална подршка у реализацији овог пројекта.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ