4.1 C
Lukavica

Прекинута сједница Скупштине, наставак неизвјестан

У Општини Источна Илиџа данас је одржана двадесет шеста по реду сједница Скупштине општине. Након што је предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Зоран Трапара прочитао Дневни ред, одборницима се обратио начелник општине Маринко Божовић, затраживши допуну Дневног реда са сљедеће двије тачке: 

  1. Усвајање Одлуке о давању сагласности за расписивање лицитације за продају и додјелу неизграђеног градског грађевинског земљишта на локалитету Павловац, за изградњу објекта почетне станице гондоле Павловац – Јахорина, пословних и стамбено-пословних објеката;
  2. Усвајање Одлуке о приступању измјене и допуне дијела „Измјена и допуна дијела Регулационог плана кула Вагани Бијело поље“ и дијела Регулационог плана дијела подручја општина Српско Ново Сарајево и Српска Илиџа: Бијело поље-дио.

Послије излагања начелника Божовића, одборници који чине тренутну већину у Скупштини општине Источна Илиџа затражили су паузу, послије које се нису вратили у скупштинску салу. Предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Зоран Трапара констатовао је да не постоји кворум и да ће одборници бити благовремено обавијештени о одржавању сљедеће сједнице. 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ