4.1 C
Lukavica

Пријави проблем у својој општини путем апликације за мобилни телефон

На подручју општине Источна Илиџа у току је имплементација пројекта омладинске организације „Натура“, који се финансира од стране амбасаде Француске у БиХ. Општина Источна Илиџа партнер је овог пројекта под називом „Let’s be Environmentally Smarter” чији је циљ унапређење комуналних услуга на подручју општине. 

Како би се повећао квалитет пружања комуналних услуга, планирано је да се кроз пројекат креира апликација за мобилне телефоне путем које ће грађани моћи да пријаве комуналне проблеме директно надлежним службама на подручју општине. Ова бесплатна апликација служиће као алат за унапређење комуникације између Општине и грађана, гдје ће грађани на једноставан начин моћи да пријаве проблеме као што су неиспраевна градска расвјета, неисправна саобраћајна сигнализација, оштећења или прљање јавних зелених површина, оштећења опреме у дјечијим парковима и слично, проблем ће бити прослијеђен надлежној служби а грађанин који је пријавио проблем биће обавијештен о корацима подузетим на рјешавању пријављене сметње.

С циљем да апликација, која је у процесу креирања, буде што квалитетнија и што боље одговори потребама грађана, спроводи се анкета за становнике општине Источна Илиџа. Љубазно Вас молимо да одговорите на питања из анкетног упитника на лику у наставку и тиме допринесете имплементацији пројекта и унапређењу наше општине: https://forms.gle/YfUZdfjQs11gS9766

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ