4.1 C
Lukavica

Пријем за најбоље спортисте

У Oпштини Источна Илиџа данас су додијељене награде и признања за најуспјешније спортисте, тренере и клубове и најбоље донаторе спортских клубова.

На пријему код начелника Маринка Божовића окупили су се они који су обиљежили прошлу годину својим резултатима, радом, трудом, залагањем и талентом, како у матичним клубовима, тако и на такмичењима на којима су учествовали.

„Спортисти су најбољи амбасадори наше општине, али и цијеле Републике Српске, зато користим прилику да вам честитам на успјесима које остварујете, али и да се захвалим што нас представљате у најбољем свјетлу. Знам да је иза ваших успјеха много труда и залагања, а ја вам желим да сљедеће године ти резултати буду још бољи. Општина Источна Илиџа улаже у спорт, мада ћемо се трудити да то у будућности буде много више, јер ви то заслужујете“ – нагласио је начелник Божовић у обраћању присутним спортистима и њиховим тренерима.

Најуспјешнија спортисткиња за 2019. годину је Мила Петровић, чланица Џудо клуба „Фамос“, а најуспјешнији спортиста је Вук Елез, такође члан овог џудо клуба. За најуспјешнијег спортисту инвалида проглашен је Момир Ашоња из Градске организације слијепих и слабовидих лица Источно Сарајево.

Најуспјешнијим спортским клективом проглашен је Џудо клуб „Фамос“ Источно Сарајево, док је титулу најуспјешнијег тренера понио Зоран Шеховац, тренер у ОКК „Игман – Источна Илиџа“ .

За најуспјешнијег спортског радника проглашен је Зоран Ербез, а добро познато лице наше општине када је у питању спортско извјештавање, Недељко Лубура, проглашен је за најбољег спортског новинара.

Додијељене су награде најбољим спортистима по гранама спорта, као и награде за перспективне спортисте.

Захвалнице су уручене и спонзорима, који су помогли рад клубова, а то су:
Електродистрибуција АД Источно Сарајево – Џудо клуб Фамос, Небојша Новаковић – ФК Фамос, Д.О.О. „САС“ – ОКК Игман, Кафе бар „Beer TI&Ja“ – КМФ „Танго“ и Синиша Лубура – Комисија за спорт.

Cпортска признања су се традиционално додјељивала у мају, када се обиљежава слава Општине Источна Илиџа. Ове године, због ситуације проузроковане појавом вируса корона, догађај је помјерен, а како је нагласио начелник Божовић, стање се донекле стабилизовало, па је ово прилика да се додијеле заслужене награде и признања.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ