6.1 C
Lukavica

Пријем код начелника за 18 најбољих ученика

Данас је у просторијама Oпштине Источна Илиџа начелник Маринко Божовић организовао пријем за најуспјешније ученике основних и средњих школа са подручја ове општине.

Из основних школа Петар Петровић Његош, Јован Дучић и Алекса Шантић и Средњошколског центра „Источна Илиџа“ на пријем код начелника стигли су они који су се у генерацији издвојили својим успјехом у наставним и ваннаставним активностима, али и примјерним понашањем.

Завршетак основног или средњег образовања велики је и значајан тренутак за све ученике, њихове родитеље и наставнике, а за оне најбоље скромни поклони и признање руководства Општине најбољи су подстрек да наставе са успјешним радом и у даљем образовању.

Начелник Божовић је честитао на успјеху свим присутним ученицима, њиховим родитељима и наставницима. Истакао је како су њихови успјеси подсјећање за све, а посебно за оне који су на одређеним позицијама, да буду бољи и обезбиједе најбоље услове за сву дјецу Републике Српске.

„Надам се да ће будуће генерације имати још квалитетније услове за рад. Наша локална заједница је обезбиједила земљиште за будући објекат гимназије, урадили смо пројектно рјешење, а све у циљу пружања што бољих услова за образовање наше дјеце“ – истакао је начелник Божовић.

Обраћајући се матурантима Средњошколског центра Источна Илиџа, начелник Божовић је са поносом истакао да је бивши ученик те школе, и да је сигуран да су сви ученици стекли одлична знања која ће им користити у даљем образовању.

„Мој савјет је да наставите да се школујете, јер само стечено знање вам нико не може одузети. Најбоље би било да изберете наш Универзитет у Источном Сарајеву, на којем сам и сам студирао, али гдје год да одлучите да се школујете, надам се да ћете стечена знања искористити да унаприједите живот наше локалне заједнице“ – поручио је матурантима начелник Божовић.

Ученици генерације 2019/20. су: Дарија Шеховац (ЈУ ОШ „Алекса Шантић“), Лазар Миовчић (ЈУ ОШ „Јован Дучић“), Лука Глигорић (ЈУ ОШ „ Петар Петровић Његош“) и Јован Потребић из ЈУ СЦ „Источна Илиџа“.

Носиоци Дипломе „Вук Караџић“ су: Ања Вуковић, Милица Самарџић, Дарија Шеховац (ЈУ ОШ „Алекса Шантић“), Лазар Миовчић, Вања Паунић, Софија Пејић и Мањана Трапара (ЈУ ОШ „Јован Дучић“), Лука Глигорић, Ања Лажетић, Анђела Ждрале , Марија Павловић, Ана Ковачевић, Ина Поповић, Сандра Шекарић, Андреа Тошић (ЈУ ОШ „ Петар Петровић Његош“) и Јелена Ковач и Јован Потребић (ЈУ СЦ „Источна Илиџа“).

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ