4.1 C
Lukavica

Прослава Светог Саве у Источној Илиџи

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, и делегације општине посјетили су Средњошколски центар Источна Илиџа и три основне школе са подручја општине, у којима су, поводом крсне славе Светог Саве организоване свечане академије, приредбе, додијељене захвланице и уприличено традиционално ломљење славског колача.

У 2019. години општина Источна Илиџа је помогла све школе са свог подручја обезбјеђивањем материјално-техничких средстава за функционисање, као и у одређеним малим капиталним пројектима који су реализовани у протеклих годину дана,  а поред тога обезбијеђен је новац и наручен главни пројекат за изградњу Средњошколског центра Источна Илиџа.

Српска православна црква прославља Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства. Свети Сава био је први српски архиепископ, светитељ и просвјетитељ. Био је најмлађи син великог жупана Стефана Немање, крштен као Растко, а када се замонашио узео је име Сава. Свети Сава се сматра зачетником српске средњовјековне књижевности, па је стога и заштитник просвјетних установа.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ