4.1 C
Lukavica

Радионица о ЕУ фондовима и ЕУ пројектима

      У општини Источна Илиџа одржаће се једнодневна радионица са темом повлачење средстава из ЕУ фондова, с нагласком на АДРИОН трансационални програм 2014-2020, те ИПА програм прекогреаничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020, како и националне конкурсе и кредитне аранжмане.  

 

Циљ радионице је:

  • упознати учеснике са процесом развоја пројеката и пружити теоријско и практично знање, сазнати како се придружити и учествовати у програмима и средствима Уније за Босну и Херцеговину.
  • Упознавање са методама и облицима стратешког планирања као основе за припрему пројеката.
  • Увид у само-припрему пројеката у контексту средстава ЕУ, која укључује попуњавање пријавног формулара, пројектну документацију, израду приједлога пројеката, акциони план, буџет пројекта и преглед тендерских процедура. Нагласак ће бити на одабиру одговарајућих пројеката за транснационални програм АДРИОН 2014-2020, ИПА програм прекограничне сарадње СР-БиХ 2014-2020. и националним такмичењима.
  • Информације о могућностима кредитирања од стране развојних банака.

 

      Предавачи на радионици биће стручњаци из Удружења за регионални развој Босне и Херцеговине Јелена Видовић и Ива Купрешак.

      Општина је обезбједила учешће за двадесет представника јавних институција са простора Источне Илиџе, средњих и основних школа и невладиних организација. За додатне пријаве и детаљније информације погледати на страници Удружења које реализује радионицу  http://rdabih.org/hr/68-sarajevo-radionica-o-eu-fondovima-i-eu-projektima-2.html

Радионица ће се одржати 31.03. у скупштинској сали Опшитне са почетком у 9 часова.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ