4.1 C
Lukavica

Радионица о успостављању правног оквира за електронску грађевинску дозволу у Републици Српској

У четвртак 29.03.2018. године у Административном центру Владе Републике Српске одржана је радионица о успостављању правног оквира за електронску грађевинску дозволу у Републици Српској.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да би многе локалне заједнице у Српској у 2019. години могле кренути у поступак издавања електронских грађевинских дозвола.

Голићева је истакла да су код издавања дозвола за градњу процедуре дуге, да се у неким општинама чека мјесецима, те да је циљ ресорног министарства да сваки потенцијални инвеститор у року од неколико дана добије дозволу за градњу или буде одбијен.

Према њеним ријечима, процес издавања е-дозвола је завршен у Македонији и Црној Гори, док је у Србији у завршној фази.

Шеф Канцеларије Међународне финансијске корпорације, групације Свјетске банке у БиХ Лада Бушевац истакла је да је ова корпорација подржала Владу и Министарство за просторно уређење у организацији данашње радионице.

Према њеним ријечима, оно што инвеститоре треба да привуче јесу добри пројекти, добре пословне идеје, али оно што осигурава долазак и останак инвеститора јесу брза и ефикасна административна рјешења.

На састнаку испред општине Источна Илиџа присуствовали су замјеник начелника Зоран Аврам и Ненад Берјан начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ