23 C
Lukavica

Реконструкција Трга краља Александра заједнички пројекат Источне Илиџе и Новог Града

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и начелник одјељења за урбанизам Ненад Берјан посјетили су општину Нови Град Сарајево гдје су се састали са начелником општине Семиром Ефендићем.

С обзиром да је Нови Град општина са којом Источна Илиџа граничи, разговарано је о заједничкој сарадњи двије локалне заједнице у области рјешавања саобраћајне инфраструктуре и побољшању сигурности грађана двије општине. У том смислу договорена је заједничка сарадња на реконструкцији Трга Сабора босанског који се налази на самој граници два ентитета на Добрињи 1 са федералне стране и Трга краља Александра на страни Републике Српске.

Трг је у употреби дуже од 30 година и у доста лошем је стању, а свакондневно га користи велики број становника обје општине, потребно је урадити његову компленту реконструкцију. С обзиром да се један дио трга користи за моторна возила тај дио ће бити ријешен за функцију саобраћаја, док ће се у другом дијелу планирати други садржаји које ће бити могуће уклопити у постојећи амбијент, као што су игралиште, клупе за одмор, паркинг мјеста и други садржаји за грађане. 

Начелници су се договорили да се прво у оквиру надлежних служби направи идејно рјешење те да се након тога заједнички уђе у реализацију овог пројекта.

Једна од тема састанка била је и постављање видео-надзора из сигурносних разлога, а с обзиром на то да ће камере бити постављене у контактној зони, битно је да се заједнички усагласе позиције и простор који ће видео-надзор покривати.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ