4.1 C
Lukavica

Састанак са инвеститорима из Шведске

У просторијама Општине Источна Илиџа данас је одржан састанак са представницима шведске фирме Steven Ibrahim Investments. Са директором ове фирме, г. Ибрахимом, разговарао је начелник општине Маринко Божовић, а састанку је присуствовао директор Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ, г. Гордан Милинић. 

Господин Ибрахим инвестира у регион Балкана, а његова посљедња фирма основана је у Македонији. Од раније је упознат са могућностима које нуди пословна зона општине Источна Илиџа те је стога, посредством г. Малинића, затражио састанак са начелником општине. Из Steven Ibrahim Investments-а су заинтересовани за покретање фирме која би се бавила информациним технологијама. 

Начелник општине је најприје изразио своје задовољство што је Источна Илиџа и од стране инвеститора, посебно оних који долазе из других земаља, препозната као мјесто у које вриједи улагати. Истакао је да се као начелник ове општине, заједно са сарадницима, труди да створи повољне услове за развој и напредак, а оснивање фирме из области ИТ-а би свакако томе допринијело. 

Након представљања Источне Илиџе, г. Божовић је присутнима пружио детаљне информације везане за пословање у Републици Српској. 

Послије састанка у просторијама Општине, представници шведске фирме су заједно са начелником и г. Милинићем обишли објекте смјештене на подручју пословне зоне “Од моста до моста“, те прецизирали одређене техничке детаље везане за конкретан пројекат инвеститора. 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ