4.1 C
Lukavica

Састанак са представницима пројекта „Развој кооперантске мреже пољопривредних произвођача“

У оквиру ИФАД пројекта, који проводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске,  данас је у Општини Источна Илиџа одржан састанак  којем је присуствовао начелник општине, представнице Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, директорица Аграрног фонда Источно Сарајево и представница Пољопривредног кластера „СРП“.

Тема састанка су били пројекти из области пољопривреде, који се тренутно проводе на територији општине Источна Илиџа, али и могућности за развој нових пројеката у складу са потенцијалом општине. 

Кроз пројекат под називом „Развој кооперантске мреже пољопривредних произвођача“ нуди се могућност пољопривредним произвођачима који располажу мањим ресурсима за пољопривредну производњу да учествују у наведеном пројекту и кроз садњу различитих повртних култура осигурају додатни приход са својих газдинстава. У оквиру овог пројекта, у општини Источна Илиџа додијељена су 22 пластеника.  

План је да се у току ове године реализује и пројекат у оквиру пчеларства, гдје ће се додијелити тзв. „старт-ап“ пакети за почетнике. Општина Источна Илиџа ће, као и у другим сличним пројектима, суфинансирати ову активност у одређеном износу.

Начелник општине Маринко Божовић нагласио je како се овим састанком наставља успјешна сарадња између Општине, Министарствa пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Аграрног фонда Источно Сарајево и „СРП“-а. 

Он је изразио спремност Општине да подржи све пројекте који су усмјерени на развој пољопривредне дјелатности, промоцију локалних брендова, организовање удружења пољопривредника, њихово информисање и обуку у циљу што квалитетнијег пласмана производа на тржишту.  

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ